CO POTRZEBUJEMY
JAKIE SKŁADNIKI
JAK PRZYGOTOWAĆ
- Odmierz odpowiednią ilość kaszy jaglanej, np. szklanką.
- Opłucz ciepłą woda na sicie i odsącz.
- Przełóż do garnka.
- Dodaj trochę soli (np. na 1 szkl. kaszy 1/3 łyżeczki).
- Dodaj trochę oliwy (np. na 1 szkl kaszy 1-2 łyżki) lub innego tłuszczu.
- Zamieszaj (najlepiej drewnianą łyżką).
- Przykryj i zagotuj.
- Zamieszaj.
- Gotuj pod przykryciem na bardzo małym ogniu 15 min. Używaj od razu po zagotowaniu.
- Lub gotuj 10-12 minut, owiń garnek gazetą, otul ręcznikiem lub kocem i pozostaw na 1 godz. - będzie delikatniejsza i bardziej sypka.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz